Снимка Булфото, архивДоц. Ангел Кунчев обяви какво трябва незабавно да се

...
Снимка Булфото, архивДоц. Ангел Кунчев обяви какво трябва незабавно да се
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Пускам доклад с препоръки към здравния министър за нови мерки за ковид

Снимка Булфото, списък

Доц. Ангел Кунчев разгласи какво би трябвало неотложно да се предприеме в борбата с ковид.

С новия си отчет ще препоръчам на министъра на опазването на здравето нови ограничения против COVID-19, които да важат за цялата страна. Това разгласи в студиото на БТВ основният държавен здравен контрольор доц. Ангел Кунчев.

Той е обезпокоен от внезапния скок на заболелите от ковид. Очаква до 2500 нови случая дневно. Расте и броят на приетите в болница.

„ Ново стягане на ограниченията е неизбежно там, където заболеваемостта е висока. Наложително е да се съблюдават 50% от потенциала на заведенията, може да бъде наложена възбрана за всеобщи мероприятия като концерти и фестивали “, уточни Кунчев.

И насочи рецензия към многолюдните събирания. По думите му да вземем за пример Велико Търново и Търговище са станали „ разплодник “ на болестта поради сватби с по 700-800 души, написа Novini.bg.

Доц. Кунчев чака ускорение на заболеваемостта и след началото на образователната година.

„ Не е несъмнено, че сме достигнали върха, само че в случай че то продължи и последва спад – отлично. Ако това е връхната точка – системата ще се оправи “, разяснява още специалистът.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР